CSI / Rusia

Reacția Moscovei după perchezițiile de la mănăstirea ortodoxă din Kiev: „Ucraina este o țară sălbatică, fără de Dumnezeu și imorală”

Miercuri, ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a declarat că percheziţia autorităţilor ucrainene la Lavra Pecerska (Lavra Peşterilor) din Kiev este ”fără de Dumnezeu”, ”sălbatică” şi ”imorală”, transmite Reuters.

Vă amintim că marți, 22 noimebrie, Serviciul ucrainean de securitate SBU, sprijinit de poliţie, a percheziţionat  la celebra mănăstire ortodoxă Lavra Pecerska (Lavra Peşterilor) din Kiev, parte a unor operaţiuni menite să contracareze ”activităţile subversive ale serviciilor speciale ruse”.

Lăcaşul, inclus în patrimoniul cultural al Ucrainei, este sediul central al Bisericii Ortodoxe Ucrainene afiliate Patriarhiei Moscovei. Instituţia de cult a apreciat marţi că percheziţia a fost ”un act de intimidare”.

Miercuri, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a afirmat că percheziţia nu a fost anunţată şi a comparat conducerea de la Kiev cu Bacchus, zeul roman al vinului, asociat de ruşi cu haosul imoral şi festivităţile dezlănţuite.

”Este doar un fel de bacanală fără de Dumnezeu. Nu există nicio justificare şi nicio explicaţie. Şi nu poate fi”, a susţinut aceasta la postul de radio Sputnik, adăugând că operaţiunea este ”încă o parte a acţiunilor absolut imorale şi sălbatice ale regimului de la Kiev”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Cat de nesuferit poti sa fii sa aduci atatea acuzatii grele unui popor adus la disperare prin crimele lor inumane de razboi: zeci de mii de morti: batrani, copii,femei si luptatori bravi dar cu putin noroc. Infrastructuri sociale,
    economice ….devastate si case distruse fara niciun motiv de acest acuzatori ipocriti

  2. Dumnazeii matii de futanzela fascista. Abia astept sa va vad in boxa acuzatilor.
    Daca panaramele astea sunt crestini inseamna ca ,s-au inversat valorile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *