CSI / RusiaMoldovaPolitică

Reacția Moscovei la anunțul Moldovei de retragere din CSI: Ei se joacă într-un joc politic, numit ”jur loialitate Occidentului”

Moscova a reacționat imediat la declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu privire la retragerea Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a CSI. Potrivit șefului Comitetului internațional al Consiliului Federației Ruse, membrul Comisiei internaționale a CSI, Grigori Karasin, intenția Chișinăului reprezintă un joc politic numit ”jur loialitate Occidentului”.

”Ei se joacă într-un joc politic, numit ”jur loialitate Occidentului”. Din partea conducerii actuale a R. Moldova, din păcate, poți să te aștepți la orice. La Chișinău se fac multe declarații, noi contăm pe faptul că toate deciziile serioase nu vor fi luate în cadrul interviurilor și declarațiilor” a declarat Karasin.

Acesta a amintit că Republica Moldova nu a mai trimis reprezentantul său la evenimentele Adunării Interparlamentare a CSI deja de jumătate de an.

Iar șeful Comitatului pentru afacerile CSI din cadrul Dumei de la Moscova, Leonid Kalașnikov, a declarat că decizia Chișinăului va provoca pierderi economice R. Moldova, precum și daune pentru propriii săi cetățeni. 

„Se purtau destul de apatic în cadrul Adunării Interparlamentare a CSI și erau pasivi după ce a plecat președintele Dodon. Dacă vor face acum și acest lucru, își vor tăia creanga de sub propriile picioare, își vor provoca daune, inclusiv de ordin economic. Acolo sunt multe înțelegeri diferite, care ajută anume R. Moldova, nu invers. Așa că își vor provoca daune lor, dar și cetățenilor R. Moldova” a declarat acesta.

Vă amintim că luni dimineața, președintele Parlamentului inițiază procedura de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea interparlamentară a CSI, a anunțat Igor Grosu în cadrul unui briefing.

„În calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, după mai multe discuții cu cetățenii, după discuții în cadrul fracțiunii parlamentare PAS, după consultări cu președintele Maia Sandu și reprezentanții Guvernului, anunț că am luat decizia de a iniția procedura de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind adunarea interparlamentară a Comunității Statelor Independente.

După 30 de ani a devenit foarte clar că aflarea RM în structurile CSI nu ne-a ajutat să rezolvăm conflictul transnistrean , nu ne-a ajutat să scoatem armata rusă de pe teritoriul RM”, a menționat Igor Grosu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Demult trebuia de abandonat C.S. I nimic bun in formatul acesta n-am avut , numa-i santajuri din partea Rusiei, Moldovei ! Scapam odata de cancer din Est !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *