CSI / RusiaRăzboiUcraina

Reacţia președintelui Ucrainei după atacul de la Izmail: „Teroriştii ruşi au atacat din nou porturile, cerealele şi securitatea alimentară globală”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri dimineaţa, 2 august, că ultimul atac rusesc cu drone asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa a fost un atac asupra ”securităţii alimentare globale” şi a cerut comunităţii internaţionale să intervină.

De asemenea, liderul de la Kiev spune că ”Rusia poate şi trebuie să fie oprită” în faţa atacurilor care au distrus în mod deliberat chiar şi elevatoarele de cereale din portul Izmail.

”Încă o noapte de război, o altă noapte de muncă pentru eroica noastră apărare aeriană. Ne apărăm cu maximum de forţe disponibile. Multe drone Shahed au fost doborâte. Din fericire, nu au fost victime. Din păcate, există pagube. Cele mai semnificative sunt în sudul ţării. Teroriştii ruşi au atacat din nou porturile, cerealele şi securitatea alimentară globală. Toate serviciile noastre operaţionale au funcţionat eficient. Lumea trebuie să răspundă. Când porturile civile sunt vizate, când teroriştii distrug în mod deliberat chiar şi elevatoarele de cereale, aceasta este o ameninţare pentru toată lumea, de pe toate continentele. Rusia poate şi trebuie să fie oprită”, a scris Volodimir Zelenski pe canalul său de Telegram.

De la retragerea Rusiei din acordul privind cerealele de la Marea Neagră, la 17 iulie, Rusia a declanşat o avalanşă de atacuri asupra rezervelor de cereale din oraşe ucrainene cheie, inclusiv în oraşul-port Odesa şi în porturile dunărene Reni şi Izmail, aflate foarte aproape de graniţa cu România.

Cel puţin 60.000 de tone de cereale, suficiente pentru a hrăni 270.000 de persoane timp de un an, au fost distruse în asaltul intensificat al Rusiei, a declarat luna trecută ambasadorul britanic la ONU, Barbara Woodward, potrivit CNN.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *