Social

Reacția Serviciului Vamal după protestul de la vama Albița: Recomandăm transportatorilor de bagaje neînsoțite „să respecte prevederile legislației UE”

Serviciul Vamal a venit cu o reacție după situația de miercuri, 8 martie, de la vama Albița, unde mai mulți șoferi au protestat după ce vameșii nu le-ar fi permis să treacă frontiera. Astfel, Serviciul Vamal a reiterat obligativitatea respectării prevederilor legale naționale și internaționale.

„Potrivit informațiilor obținute de la omologii din România, acțiunile de control sunt desfășurate în scopul prevenirii și neadmiterii transportării bunurilor și mărfurilor interzise conform legislației UE”, se menționează în comunicatul emis de Serviciul Vamal, potrivit Jurnal.md.

De asemenea, Serviciul Vamal recomandă transportatorilor de bagaje neînsoțite: „să respecte prevederile legislației UE și anume să nu admită transportarea produselor alimentare ce nu se permit (produse lactate, carne, ouă, etc.), să respecte limita cantitativă la produsele permise, dar și să nu transporte mărfuri și bunuri prohibite (arme, droguri, explozive, etc.)”.

„Menționăm, că identificarea mărfurilor și bunurilor interzise, în rezultat presupun creșterea timpilor de control și sancționarea persoanelor implicate în procesul de transportare. Astfel, recomandăm consultarea în prealabil a cerințelor ce urmează a fi respectate la transportarea bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană, indicate în Regulamentul (UE) nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019, se mai arată în comunicat.

Vă amintim că, miercuri seara, transportatorii de colete au protestat la vama Albița, după ce vameșii nu le-ar fi permis să treacă frontiera. Moldovenii care transportă colete sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt lăsați sa tranziteze punctul vamal cu pachete fără ca acestea sa aibă însoțitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *