RăzboiUcraina

Reacția Ucrainei la ideea unui plan de securitate propus de Germania, Franța și Marea Britanie, pentru a începe negocieri cu Rusia: „Ne propuneți să ne punem în genunchi față de Rusia și să începem negocieri”

Un plan de securitate propus de Germania, Franța și Marea Britanie astfel încât Ucraina să înceapă negocierile cu cu Rusia este privit cu rezerve de Kiev.

Într-un interviu pentru HotNews.ro, la Kiev, Mihailo Podoleak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că acest plan „nu există și nu va exista”, scrie Ziarul Național.

Ce părere aveți despre un plan de securitate propus de Marea Britanie, Germania și Franța pentru ca Ucraina să înceapă negocierile cu cu Rusia? Cum îl vedeți?

„Acest plan nu există acum. Nu este și nu va exista. După un an de război, după ce zeci de mii de ucraineni au fost uciși, voi ne propuneți să ne punem în genunchi față de Rusia și să începem negocieri”, a declarat Podoleak.

„Pentru că asta înseamnă acest plan. Sună foarte straniu: ei (n.r.- rușii) au venit aici, au ucis oamenii, au violat și voi ne spuneți că trebuie să începeți negocieri și să le cedați niște teritorii lor.

Este foarte straniu să credeți că politica este așa de simplă, se cedează un teritoriu și gata. Atunci am o întrebare: de ce credeți că Rusia se va opri aici? De ce nu credeți că Rusia va merge și mai departe.

Naivitatea nu poate fi o parte a unei politici. În 2014, europenii ne-au spus să cedăm o parte din teritoriu și va veni pace. A venit pacea după aceasta?

Rusia a intrat pe teritoriul nostru, a lansat rachete, a făcut mai multe crime, violuri, în regiunea Kievului, în Zaporojie și alte regiuni. Au încălcat dreptul internațional. Numai acum procuratura noastră a început 70.000 de dosare de tot ce a făcut Rusia.

Credeți că Rusia, care și-a strâns toate resursele pentru a lupta cu Ucraina, se va liniști după ce cedăm teritoriile, și nu va merge mai departe. Vreau să înțeleg de unde această naivitate. Dacă Rusia va veni aici, va finanța acte teroriste pe teritoriul Ucrainei și asasinate politice, inclusiv a liderului țării. Această zonă va fi una gri la hotarele țării voastre și nu înțeleg de ce ați vrea se întâmple acest lucru”.

Germania, Franţa şi Marea Britanie, cei mai mari membri europeni ai NATO, cred că un pact care să oficializeze legături mai puternice între Alianţa Nord-Atlantică şi Ucraina ar putea fi o modalitate de a încuraja Kievul să înceapă discuţii de pace cu Rusia, chiar dacă Moscova continuă să ocupe teritoriul ucrainean, au declarat oficiali din cele trei guverne citaţi de cotidianul american The Wall Street Journal,

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *