Politică

Reacție dură la discursul lui Marcel Ciolacu (PSD) din Chișinău. „E totalmente incompetent sau e agent”. „Respect între naţiuni” în stil stalinist

Bine, cred că trebuia să scriu despre așa-zisa ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București. Idee nu am cui îi aparţine idea, dar din tot valul ala de discursuri nu poţi să nu observi discursurile neinspirate, scremute şi pline de inepţii ale celor de la Chișinău.

Voi spune că mi-au provocat hohote de râs și mi-a lăsat amar în gura. Nu mi-i ruşine, pentru ca nu eu i-am votat aşa cum nu am votat nici dodoni, nici şori, nici plohotniuci, nici alţi hoţi, agenţi, fsbişti, ipocriţi sau antiromânii. Ăstora dacă le scoţi din gură cuvântul corupţie şi lupta împotriva corupției, nu au ce vorbi.

Dar toţi uita sa spuna despre afacerile lor şi rudelor lor din offshore sau pentru care nu plătesc nici impozite şi/sau nu dau nici cecuri.

Ăştia nu dorm şi se gândesc doar la bunăstarea cetățenilor și integrarea europeană sau mai bine zis cum să mai măreasca impizitele şi taxele şi cum să mai spele banii europeni aşa cum au făcut-o toţi aceşti ani reformând instituţiile statului prin ONG-urile lor.

Şi cel mai oribil a fost faptul cum aia din răsputeri evitau orice sintagmă care ar fi inclus „român” sau „românesc”. Jalnic şi patetic.

Dar toata această gonoree are un nume: ipocrizie.

Discursul lui Marcel Ciolacu m-a supărat. „Sau omul e totalmente incompetent sau e agent„

Domnule Marcel Ciolacu, ce fel de „respect între naţiuni”? Să înţeleg că dvs promovaţi la greu ideile lui Stalin despre moldovenism? Adică nici dvs nu recunoașteţi ca e un singur popor care a fost separat datorită lui Stalin în 1940?

Nu a uitat discipolul lui Iliescu să ne vorbească și despre „neutralitatea Republicii Moldova”. Și la urmă ne declară că România sprijină această neutralitate! Idee nu am cum să comentez asta…Analfabetism, incompetenţă sau tradare?

Dar totuși discursul lui T. Corlăţeanu m-a bucurat. Dupa ce acesta a făcut trimitere la precedentul istoric al reunificării Germaniei, declarand că „ceea ce națiunii germane, într-un moment istoric pentru ea, nu i-a fost refuzat, NU poate fi refuzat nici NAȚIUNII ROMÂNE de pe ambele maluri ale Prutului„. Lucrul ăsta a fost spus clar și răspicat pentru toţi.

Deci el a reiterat clar că România e gata în cazul unor condiţii vitrege pentru a primi Republica Moldova în braţele sale.

Și oare noi acum nu suntem în așa vremuri când Lavrov și alţii din Duma FR ne ameninţă direct?

Inna Virtosu


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.