Ucraina

Reacție nervoasă a lui Kuleba la adresa celor care critică ofensiva ucraineană: „Să tacă din gură”

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, i-a atacat joi pe cei care critică tacticile Kievului în contraofensiva sa împotriva trupelor rusești, spunând că aceștia scuipă în fața soldaților ucraineni și ar trebui să „tacă”, transmite Hotnews.

„A critica ritmul lent al (contraofensivei) echivalează cu… a scuipa în față (soldații ucraineni) care își sacrifică viața în fiecare zi, mergând înainte și eliberând kilometru după kilometru de pământ ucrainean”, a declarat Kuleba presei la o reuniune a miniștrilor de externe din UE desfășurată la Toledo, în Spania.

„Le recomand tuturor criticilor să tacă din gură, să vină în Ucraina și să încerce să elibereze singuri un centimetru pătrat”, a declarat Kuleba, în timp ce era alături de ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares.

Săptămâna trecută, New York Times a scris un articol în care oficiali americani, dar și alți oficiali occidentali, au afirmat că ofensiva a înregistrat progrese limitate deoarece Ucraina avea prea multe trupe în locurile nepotrivite.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat pentru CNN că acum este „și mai important” să sprijinim Ucraina, în condițiile în care forțele sale avansează către teritoriile controlate de Rusia și puternic fortificate.

„Este o luptă grea și nu există o cale ușoară spre victorie”, a declarat el. Cu toate acestea, trupele ucrainene „câștigă treptat teren” și sunt capabile să împingă înapoi forțele rusești, a continuat Stoltenberg.

„Ceea ce am văzut este că ucrainenii au depășit așteptările iar și iar”, a adăugat liderul NATO, făcând referire la eliberarea teritoriilor ocupate de ruși din jurul Kievului, Harkovului și Hersonului, anul trecut.

O înregistrare video și alte informații apărute pe rețelele de socializare arată că armata ucraineană a ajuns la periferia localității Verbove din regiunea Zaporojie, de unde încearcă să flancheze garnizoana rusă care apără drumul către Melitopol, principalul obiectiv al ofensivei Kievului.

Trupele ucrainene din acest sector al frontului au reușit să avanseze rapid 2,7 kilometri după ce au eliberat satul Robotîne la începutul săptămânii, ocolind „dinții de dragon” plasați de armata rusă pentru a încetini înaintarea vehiculelor blindate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *