Fotbal

Real Madrid a ratat victoria la Lyon, vezi detalii

Visul suporterilor madrileni de a-şi vedea favoriţii în finala Ligii Campionilor programată în 2010 chiar pe propriul stadion a fost spulberat la vremea respectivă chiar de Olympique Lyon, formaţie care elimina gruparea iberică în aceeaşi fază a competiţiei.

La fix un an sorţii au scos din nou cele două formaţii faţă în faţă, tot în optimile de finală, parcă pentru a le oferi madrilenilor prilejul revanşei. Cu Jose Mourinho pe banca tehnică, ‘albii’ au dominat începutul meciului de pe Stade Gerland, având o posesie de invidiat în primele zece minute. Gazdele au dat un prim semnal că ies din tranşee la contraatacul purtat în faza a doua pe stânga, fază în urma căreia Delgado avea să obţină lovitură liberă în duel cu Sergio Ramos. A fost o fază care avea să se repete aproape cu obstinaţie în primul mitan, contraatacurile şi acţiunile pe extremele terenului fiind principalele arme ale lyonezilor. Primul şut al madrilenilor pe spaţiul porţii apărate de Lloris a venit abia în minutul 30, când Di Maria şi-a încercat tirul din afara careului, dar portarul naţionalei Franţei a reţinut în doi timpi. Cinci minute mai târziu gazdele aveau să treacă pe lângă deschiderea scorului, după o fază clasică de contraatac. Bastos a pătruns pe stânga, după care a trimis în careu pentru Gomis, blocat în momentul şutului de Casillas.

Golurile mult aşteptate: Benzema şi Gomis

Partea secundă a început furtunos, cu Real Madrid atacând în valuri, semn că la vestiare ‘The Special One’ le-a ţinut o adevarată teorie ofensivă elevilor săi. Minutul 49 l-a adus pe Cristiano Ronaldo foarte aproape de gol, şutul acestuia din lovitura liberă întâlnind stâlpul din stânga al porţii apărate de Lloris. A fost o fază colectivă purtată în partea stângă, Benzema a făcut un schimb de pase cu Ronaldo, după care a pătruns lateral cu un un fundaş advers în presing şi a şutat la poartă din cădere.


Foto: Reuters

Când meciul se îndrepta spre o victorie scurtă a madrilenilor a venit şi răspunsul de orgoliu al lyonezilor, puternicul Gomis marcând pentru 1-1 cu un şut din interiorul careului. Cris a prelungit ideal cu capul în şase metri şi Gomis, scăpat din marcaj, nu l-a iertat pe Casillas. 


Foto: Reuters Bafetimbi Gomis celebrează cu colegii de echipă

Rezultat care amână deznodământul pentru returul de pe Santiago Bernabeu, unde Real porneşte cu prima şansă, spre deosebire de sezonul trecut când avea de remontat înfrângerea la limita din tur. Meciul a fost condus la centru de germanul Wolfgang Stark.

FC Copenhagen – Chelsea (0-2)



Nicolas Anelka a rezolvat ecuaţia calificării pentru Chelsea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Atacantul francez a marcat ambele goluri în victoria londonezilor de la Copenhaga (2-0) şi i-a asigurat o saptamană liniştită lui Carlo Ancelotti. Nu toate au fost bune pentru Chelsea însă. Fernando Torres a ratat din nou exasperant şi ramâne fără gol de la transferul la Chelsea.

 

Sursa: onlinesport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *