Politică

Recean: „Alături de Franța, suntem hotărâți să modernizăm Armata Națională pentru a face față provocărilor de securitate”

Republica Moldova și Franța își vor intensifica cooperarea în domeniul apărării și securității regionale. Subiectul a fost discutat de către prim-ministrul Dorin Recean cu ministrul Forțelor Armate ale Franței, Sébastien Lecornu, potrivit Radiomoldova.

De asemenea, oficialii au abordat și subiectul privind multiplicarea proiectelor de interoperabilitate dintre țările noastre, care să accelereze procesul de transformare a Armatei Naționale și de modernizare a sectorului de apărare.

„Republica Moldova și Franța au interese comune în ceea ce privește stabilitatea în regiunea noastră. Alături de Franța, suntem hotărâți să modernizăm Armata Națională pentru a face față provocărilor de securitate”, a menționat prim-ministrul Recean.

Astfel, în cadrul întrevederii, oficialii s-au referit și la scrisoarea de intenție pentru colaborare bilaterală, care va fi semnată astăzi de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și omologul său francez.

Potrivit Guvernului, documentul va consolida dialogul bilateral dintre statele noastre în beneficiul reformei de apărare și dezvoltare a dialogului cu industria franceză de apărare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nebunilor ! Si daca modernizati armata cu ce vreti voi, Razboiul Stelelor daca o faceti si tot nu aveti oameni destui care sa se opuna Rusiei ! De ce va cacati pe voi, ca oricum nu veti avea cu ce niciodata ! Si voi va credeti “independenti” si “neutri” ? Inseamna ca nu va vedeti lungul nasului.

    1. Acum ai înțeles ce înseamnă „națiunea civică moldovenească”??? Niște complexați rupți în coor ce vor di tăti di la tăți, dar care nu ar pune mâna să facă ceea ce trebuie să facă, fiindcă nu-i de „demnitatea lor”, le cade rânza moldovenistă. Comsomoliștii de ieri, maldaivanii de azi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *