Social

Recean: Autorităţile depun toate eforturile pentru ajutorarea moldovenilor aflaţi în Israel

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în debutul şedinţei de miercuri, 11 octombrie, a Guvernului, a exprimat condoleanțe familiei cetățeanului moldovean care lucra în Israel, una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza, transmite MOLDPRES.

De asemenea, el a cerut instituţiilor competente să depună toate eforturile, să menţină contactele cu familia concetățeanului decedat și să ofere toată asistența necesară.

Potrivit şefului Cabinetului de miniştri, Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a decis delegarea a doi funcționari consulari la Ambasada Republicii Moldova din Israel pentru a întări capacitatea de operare a misiunii noastre.

”Diplomații noștri sunt în contact continuu cu autoritățile israeliene și serviciile de urgență pentru a verifica dacă nu există cetățeni moldoveni afectați”, a precizat Recean.

Vă amintim că miercuri, 11 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat despre decesul unui cetățean moldovean.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menține contactul cu familia concetățeanului decedat și va oferi toată asistența necesară. Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente dificile”, precizează Ministerul de Externe.

De asemenea, MAEIE reaminteşte importanța respectării cu strictețe a instrucțiunilor de securitate emise de autoritățile israeliene. Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a ministerului.

Informații de contact: pagina web: https://israel.mfa.gov.md/; email: tel-aviv@mfa.gov.md; telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova; +373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare; +37379818081 (inclusiv WhatsApp); mail: call.center@mfa.gov.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *