Ultima oră

Recean califică drept provocare incidentul de la Aeroport

Ministrul de Interne Dorn Recean a calificat drept provocare incidentul de ieri de la Aeroportul Chișinău, unde un grup de veterani ai războiului de pe Nistru au încercat să-l împiedice pe liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, să zboare la Moscova. Șeful Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug spune că MAI investighează cazul.

Ministrul Recean a menționat că MAI, împreună cu Serviciul de Informații și Securitate, monitorizează cu atenție situația pentru a preîntâmpina orice provocări. Potrivit lui Dorin Recean, este foarte importnant ca autoritățile de la Chișinău să nu permită escaladarea situației, în special în contextul conjucturii complicate din regiune.

”Avem război în Ucraina. Aceste situații se pot răsfrânge și asupra Republicii Moldova. Cu atât mai mult cu cât noi trebuie în această perioadă preelectorală să fim calmi și să acționăm promt și ferm. În mod special sunt elemente externe care acționează prin Transnistria și prin anumite elemente politice de aici de la Chișinău”, a declartat Dorin Recean.

Șeful inspectoratului General de poliție, Ion Bodrug, spune că poliția a intervenit promt, în urma unui apel telefonic anonim care anunța că persoane din anturajul lui Evgheni Șevciuk ar transporta arme. După verificări minuțioase, atât a bagajelor, cât și a autoturismului acestora, persoanele reținute au fost eliberate, poliția continuând investigarea cazului.

”S-a expus că în mașină posibil să fie armamant. La fel și persoanele care îl însoțeau pe Șevciuk pot să aibă asupra lor armament. Toate persoanele au fost escortate la sectorul de poliție. Au demonstrat că nu dețin arme și au fost eliberați. Urmează în cadrul investigației să dăm o apreciere juridică a celor întâmplate” a declarat Ion Bodrug.

Într-o declarație pe un site de socializare, reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ştanski, a calificat cazul drept o înscenare prost regizată a Serviciilor secrete moldoveneşti. Ea a mai declarat că va investiga minuțios incidentul după care vor fi luate măsuri corespunzătoare, fără a preciza însă despre ce este vorba.

Amintim că luni seara,un grup de veterani ai războiului de pe Nistru a blocat intrarea în sala VIP a Aeroportului Internațional Chișinău pentru a nu-i permite liderului separatist Evgheni Șevciuk să zboare la Moscova. Acesta a fost condus la avion de poliția de frontieră, prin intrarea de serviciu.

Incidentul survine în condițiile în care miliția transnistreană a reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, un grup de reprezentanți ai Partidului Liberal, care făceau agitație la Grigoriopol.
 
Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *