PoliticăSocial

Recean: Guvernul va avea un site nou care va conține informații despre toate ajutoarele și donațiile oferite de partenerii externi ai R. Moldova

Guvernul va avea un site nou care va conține informații despre toate ajutoarele și donațiile oferite de partenerii externi ai Republicii Moldova. Propunerea a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul ședinței Guvernului.

„Mulțumim mult UE și prietenilor noștri care ne ajută. Pe de altă parte dle Artur Mija și dna Veronica Sirețeanu, propun ca în termen de maxim trei săptămâni să avem un portal unde să avem publică informația despre toate asistența pe care o avem. Deseori aceleași sume sunt repetate de două, trei ori, la etapa de inițiere a discuțiilor, la etapa de aprobare într-o instituție, apoi în alta. Să avem o transparență maximă pentru toți cetățenii, care sunt aceste bugete, ca să nu existe confuzie”, a declarat premierul, potrivit Jurnal.md.

Propunerea a fost făcută în timpul discuției Proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Proiectului de lege pentru ratificarea acordului de finanțare dintre RM și Comisia Europeană prin programul UE de reziliență și guvernanță, semnat la 11 mai, curent.

Acordul prevede oferirea asistenței nerambursabile în valoare de 40 de milioane de euro, pentru consolidarea rezilienței statului și a societății.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Tov Recean să scrieți în site-ul ăla și cât reprezintă procentual ajutorul extern în PIB-ul „statului neutru, independent și autosuficient” RM.
    Poate înțelege și ultimul molotoivan că „statul” RM e o glumă sinistră, de rit sovieto-moscălesc, ce continuă să existe.
    Fără pomenile externe „statul” RM nu există!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *