Politică

Recean pune punct ”CADOURILOR” acordade de Ambasada Rusiei unor locuitori din Găgăuzia. „Autoritățile vor întrerupe acordarea acestor ”pomene””

Autoritățile de la Chișinău vor curma practica existentă de mai mulți ani prin care Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova acordă „cadouri neadecvate”, constând în sume cuprinse între 100 – 500 de dolari, unor locuitori din Găgăuzia, a declarat astăzi prim-ministrul Dorin Recean, după ce peste 100 de locuitori ai Găgăuziei au primit plicuri cu bani de la ruși, transmite Ziarul Național.

Potrivit lui Recean, „pomenile” oferite de ruși ar fi „stângace”, dacă ținem cont de banii investiți în regiune de Uniunea Europeană, SUA, dar și România.

„Acest gest oarecum stângaci (de a acorda câte 100 de dolari unor cetățeni din Găgăuzia n.r.) se practica și până acum. Dar cel mai important e ajutorul pentru regiune care vine din partea UE, SUA, din partea României. E vorba de un ajutor substanțial, un ajutor care îmbunătățește viața tuturor cetățenilor din UTA Găgăuzia. Astfel, autoritățile vor întrerupe acordarea acestor cadouri simbolice neadecvate”, a promis Recean.

Vă amintim că mai mulți locuitori din UTA Găgăuzia au primit ajutoare bănești în valută din partea Federației Ruse. Oamenii au ridicat banii în sala Comitetului Executiv al Găgăuziei, în baza prezentării actelor de identitate, potrivit Nokta.md.

Președintele Consiliului de Bătrâni din Găgăuzia, VasilE Arnăut, care era și el prezent în sală, a spus că banii ar fi fost distribuiți de către Ambasada Rusiei și ar fi destinați celor nevoiași și vulnerabili din punct de vedere social, după depunerea unor cereri însoțite de certificate.

În total, potrivit lui Vasile Arnăut, vor fi plătite 120 de persoane din Autonomia Găgăuză.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Interesant fenomen: pe de o parte, daca spui in Gagauzia ca vine aniericanii, panica totala – dar se pare ca de dolarii dansilor nu se sperie nimeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *