Actualitate

Recomandările specialiștilor despre cum trebuie alese produsele pe care le cumpărați pentru masa de Paște

Prima regulă este evitarea cumpărăturilor din locuri neautorizate, unde produsele nu sunt supuse verificărilor obligatorii și pot fi păstrate în condiții insalubre, scrie IPN.

Carnea trebuie să fie elastică, de o culoare de la roz pal până la roșu închis, să nu fie lipicioasă, urât mirositoare, iar atunci când apeși cu o degetul va reveni la forma inițială. Carnea decongelată trebuie să aibă caracteristicile cărnii proaspete. Odată decongelată, trebuie preparată imediat. Peștele trebuie să fie curat, cu un strat uniform de solzi și bronhiile roșii.

La procurarea ouălor, experții ANSA recomandă să fie ales produsul care are coaja curată, tare, întreagă şi fără pete. Obligatoriu trebuie să fie prezentă marcarea individuală pe ou. Data indicată pe ou este data ouatului, data limită de consum nu va depăși 28 de zile de la ouat. La spargere, albușul nu va fi tulbure și nu va fi amestecat cu gălbenușul.

Când procură cozonac, consumatorii sunt sfătuiți să aleagă produsul ferit de razele solare. Dacă cozonacul este ambalat, sub peliculă nu trebuie să fie semne de umezeală, unde se poate dezvolta mucegaiul.

Și vopseaua pentru ouă trebuie aleasă cu grijă. Cumpărătorul se va asigura că e vopsea alimentară, în niciun caz tipografică sau textilă, care poate prezenta pericole pentru sănătate.

Alimentele procurate trebuie păstrate conform instrucțiunilor producătorului și nu vor fi consumate după expirarea termenului de valabilitate.

Pentru reclamații consumatorii pot apela ANSA la numărul de telefon: 022-26-46-43 sau la Linia Verde: 0800800033, precum și pe e-mail: info@ansagov.md. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *