Social

Recomandat de Ministerul Sănătății! Meniu nou în grădinițile din mun. Chișinău, sezonul vară-toamnă

În instituțiile de educație timpurie din mun. Chișinău este implementat un nou meniu, de model unic, pentru sezonul vară – toamnă. Potrivit unei note de informare oferite de reprezentanții Primăriei Chișinău, meniul este elaborate în strictă conformitate cu prevederile meniului model recomandat de Ministerul Sănătăţii, transmite Deschide.md.

Astfel, meniul model unic, sezon (vară – toamnă), include 3 mese principale şi o gustare. În fiecare zi, masa copiilor trebuie să conțină cel puțin o porție de carne sau una de pește. Garniturile sunt bazate pe întreg sortimentul de legume, tratate termic.

De asemenea, meniul mai conţine și diferite tipuri de cereale cu lapte, paste integrale, ouă fierte, salate din legume proaspete, supe, zeamă, borş, legume înăbuşite, fructe proaspete, omletă, budincă etc.

Menționăm că meniul-model a fost întocmit de către un grup de lucru: directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică, din cadrul Direcției generale educație, tineret şi sport, ținând cont de recomandărilor specialiștilor-nutriționiști ai Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică și Centrului de Sănătate Publică.

Acesta este pus în aplicare începând cu data de 1 iunie, curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *