Actualitate

Record de vizitatori la Giulgiul din Torino

 Cardinalul oraşului Torino, Severino Poletto, a celebrat astăzi slujba în catedrala Sfântul Ioan Botezătorul, în prezenţa numeroaselor autorităţi şi ale turiştilor care au vizitat apoi Giulgiul, în prima zi în care acesta este expus.

Pânza de in despre care mulţi credincioşi creştini cred că a învelit corpul lui Iisus după răstignire este expusă la Torino pentru prima dată în acest mileniu. Ultima dată când turiştii s-au rugat în faţa relicvei a fost în anul 2000.

Evenimentul va atrage, timp de 44 de zile, aproape 2 milioane de turişti în pelegrinaj la Torino. Pânza Sacră, aşa cum mai este denumit Giulgiul, este expusă pentru prima dată după intervenţia de conservare din 2002 în catedrala renascentistă Sfântul Ioan Botezătorul.

În ziua de 2 mai, papa Benedict al XVI-lea va veni în vizită la Torino pentru a venera Giulgiul, aşa cum a făcut predecesorul său, papa Ioan Paul al II-lea în 1998. Papa Ratzinger va celebra slujba în piaţa San Carlo.

Expunerea Giulgiului a fost organizată şi datorită celor aproximativ 4000 de voluntari din comunităţile creştine din Torino. Aceştia vor ghida pelerinii şi turiştii de-a lungul traseului care conduce la Pânza Sfântă, în interiorul catedralei. Înainte de a ajunge în faţa Giulgiului, turiştii vor putea admira reproduceri ale celor mai faimoase picturi care îl reprezintă pe Iisus.

În faţa catedralei au fost amnajate două încăperi în care este proiectat un videoclip care explică modul în care trebuie privit Giulgiul şi principalele caracteristici ale acestuia.

Sursa: Adevarul.it

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *