Finanţe

(RECTIFICĂRI) Deficitul bugetului de stat se majorează cu 130,7 milioane lei

Totodată, cheltuielile la bugetul de stat se majorează în total cu 1 miliard de lei. Astfel, în contextul tuturor modificărilor operate, deficitul bugetului de stat se majorează cu 130,7 milioane lei, scrie IPN.

Estimările la componenta de bază denotă diminuări pe unele tipuri de venituri, iar pe altele majorări.

Ministrul finanţelor, Anatol Arapu, a spus că principalele diminuări intervin la accizele la bere, din cauza reducerii consumului de acest produs, la accizele pentru autoturisme, prin reducerea importurilor şi la accizele la tutun. Veniturile au fost reduse şi în contextul revizuirii ritmurilor de creştere a importurilor faţă de cele luate în calcul, precum şi în contextul modificărilor la Codul Fiscal. Şi taxele rutiere au adus venituri mai mici decât s-a aşteptat iniţial.

Principalele tipuri de venituri la care se estimează majorări sunt: taxa pentru licenţă pentru anumite genuri de activitatea în domeniul comunicaţiilor; taxa pe valoarea adăugată pe mărfurile produse pe teritoriul Republicii Moldova, ca rezultat al creşterii cererii interne. Bugetul de stat va avea venituri suplimentare şi din contul încasărilor la sancţiunile administrative. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *