CSI / Rusia

REDACȚIA TIMPUL are un „OCHI” la KIEV. Galerie FOTO, de RAMIN MAZUR

Ucraina, pe marginea prăpastiei: „Oamenii sunt gata să lupte până la capăt”

Timpul.md (V.P.)

Ucrainenii continuă să protesteze împotriva guvernului și președintelui Viktor Ianukovici. „Cu câteva zile înainte de Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, guvernul a declarat că oprim cursul nostru de integrare europeană. A fost un șoc și acesta este motivul pentru care oamenii protestează”, a declarat pentru TIMPUL Nonna Stefanova, o jurnalistă din Kiev. 

După ce forțele speciale „Berkut” au bătut studenții pașnici în dimineața zilei de 30 noiembrie, jumătate de milion de oameni au ieșit pe străzile din Kiev și sunt gata să lupte până la capăt, a mai spus ea. De altfel, Ramin Mazur, fotoreporterul ziarului TIMPUL, a declarat de la Kiev că protestatarii sunt pașnici, iar businessmenii, dar și oamenii simpli aduc de mâncare celor care au ocupat Casa sindicatelor, Palatul Octombrie și Primăria din Kiev. 

Totodată, în timp ce ziua sunt în jur de 50 de mii de oamenii, spre seară se adună tot mai mulți ucraineni în Piața Euromaidan, dar și în aceste clădiri, ajungând astfel la circa 100 de mii. 

Mai mult, ucrainenii sunt susținuți, se pare, de către cetățenii din Georgia, Azerbaidjan, R. Moldova și chiar Rusia, drept dovadă fiind drapelele arborate ale acestor țări în mulțimea de protestatari. 


Ianucescu și Azarescu! Nimeni nu vă iubește, cu excepția urmăririi penale, care, de fapt, tot nu vă iubește. Ostap Bender


Trebuie să avem demnitate!!!


Studenții sunt împotriva violenței


Membrii partidului UDAR al lui Vitalie Kliciko. 



Timpul.md (V.P.)

Galeria foto se actualizează.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *