Externe

Referendumul din Polonia de guvern, organizat în același timp cu alegerile, a eșuat

La un referendum organizat de coaliția de guvernare din Polonia, organizat în același timp cu alegerile parlamentare, au participat 40% dintre alegători, ceea ce înseamnă că rezultatele acestuia nu trebuie luate în considerare.

Participarea alegătorilor la referendum a fost de 40%, ceea ce înseamnă că rezultatul acestuia nu este neapărat.

Potrivit sondajului Ipsos la ieșirea de la urne cu privire la rezultate, în rândul alegătorilor care și-au exprimat dorința de a vota la referendum, răspunsurile la toate întrebările au fost aproape unanime.

La întrebarea privind vânzarea activelor statului către companii străine, care ar putea duce la pierderea controlului asupra sectoarelor strategice ale economiei, 97,5% s-au declarat împotrivă, în timp ce restul au fost pentru.

La întrebarea despre creșterea vârstei de pensionare, 96% au fost împotrivă, despre desființarea gardului de la granița cu Belarus – 97,8% “împotrivă”; despre acceptarea de către Polonia a migranților ilegali – 98,6% “împotrivă”.

Alegătorii de la secțiile de votare au putut decide în mod independent dacă să ia sau nu formulare pentru a vota la referendum și la ce întrebări să răspundă.

După cum s-a raportat, rezultatele sondajelor la ieșirea de la urne pentru alegerile parlamentare au prezis o schimbare de putere în Polonia. Numărătoarea efectivă a voturilor se află încă în primele etape.

În opoziție se vorbește despre o victorie de fapt, deși, formal, partidul de guvernământ “Lege și Justiție” a obținut primul loc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *