Politică

“Reforma” instanțelor economice: Ghimpu NEMULȚUMIT de Oleg Efrim

Decizia l-a nemulțumit pe liderul PL, Mihai Ghimpu: ”Dacă PCRM va sesiza din nou Curtea Constituțională și va avea câștig de cauză, atunci ministrul Oleg Efrim trebuie să-și asume responsabilitatea și să-și dea demisia”.

Pe de altă parte, ministrul Justiției susține că nu are niciun un dubiu privind constituționalitatea acestui proiect de lege. ,,Deunăzi eram ministrul Alianței când am prezentat Srategia pentru reformarea Justiției, iar astăzi îmi cer demisia. Nu pot să știu care va fi decizia Curții Constituționale dacă va fi sesizată pe marginea acestui proiect, dar domnule Ghimpu, eu sunt un ministru responsabil și nu am niciun dubiu că proiectul este constituțional”, a declarat pentru ARENA, Oleg Efrim.

Proiectele de lege privind reorganizarea instanțelor economice ale liberalilor și Minsiterului Justiției au fost propuse după ce magistrații de la Curtea Constituțională au decis neconstituțională Legea privind lichidarea instanţelor economice, dând câștig de cauză comuniștilor. Proiectul avizat astăzi de Comisia Juridică urmează a fi dezbătut și votat de Parlament în lectură finală în ședința de joi sau vineri.

Via Arena.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *