Actualitate

REFORMĂ la VAMĂ

Acestea au fost elaborate în strînsă colaborare cu agenții economici. Este vorba de reducerea numărului de acte necesare pentru import/export și minimizarea contactului direct cu vama.

În mare parte, se va simplifica esențial procedura de export. Astfel, agenții nu vor mai fi nevoiți să prezinte marfa și să completeze declarațiile vamale la postul vamal intern. Vămuirea va putea fi făcută în orice post, la frontieră. Mai mult, nu va mai fi necesară o declarație vamală de tranzit.

Posturile vamale vor avea și un program de lucru modificat, de luni pînă duminică, de la 8.00 pînă la 20.00. Unsprezece posturi vamale din țară vor lucra în asemenea regim. Astfel vor fi evitate ambuteiajele în vamă, consideră Tudor Balițchi, directorul general al Serviciului Vamal. Acesta a mai declarat că transportatorii vor fi scutiți de necesitatea confirmării greutății mijlocului de transport și de prezentarea garanției drepturilor de import.

Și operațiunile de vămuire vor fi simplificate. Declarantul va putea verifica marfa pînă la depunerea declarației vamale. În acest mod se urmărește prevenirea încălcării legislației vamale. 

noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *