Ultima oră

(REFORME EUROPENE) Un angajat al Serviciului Vamal, suspectat de contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari

Conform datelor deţinute de către poliţie, persoanele suspectate, printre care şi un angajat al Serviciului Vamal, au organizat, în perioada zilelor de 25-26 aprilie, curent, trecerea ilegală a unui camion cu 140 000 pechete de ţigări, în sumă totală de aproximativ 1 milion de lei. La moment, camionul cu ţigări de contrabandă este reţinut pe teritoriul Cehiei de către organele de drept din Cehia.

Potrivit poliţiştilor, după ce articolele de tutungerie erau procurate ilegal de la diverşi agenţi economici, erau depozitate într-un depozit specializat în prelucrarea şi comercializarea produselor din lemn. Pentru a fi scoase mai uşor din ţară, suspecţii ascundeau pachetele de ţigări printre palete de lemn.

Până în prezent, poliţia a efectuat 12 percheziţii la domiciliile şi depozitele suspecţilor, precum şi la diverşi agenţi economici. Forţele de ordine au ridicat: documente contabile, contracte, facturi şi declaraţii vamale, rechizite juridice, un plic cu monstre de tutungerie, şase pachete-modele de la produse de tutun, nouă ştampile a diferitor întreprinderi, 7 CD-uri cu informaţie electronică, două laptopuri de model SONY şi ACER, o armă de vânătoare de model „Mossberg 9200” fără acte.

Obiectele au fost confiscate iar cazul continuă să fie cercetat de poliţie în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate.

Suspecţii sunt cercetaţi penal în baza art. 248 al. 5 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei, persoanele culpabile de contrabandă, riscă închisoare de la 3 la 10 ani.
 
epresa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *