Politică

“Reformiștii din PL” sunt pro-Filat

Deputatul liberal, Ana Guţu, membra Consiliului de reformare a Partidului Liberal susţine că în pofida faptului că liderul Mihai Ghimpu nu doreşte să-l voteze pe Vlad Filat la funcţia de premier, cei 7 deputaţi din Consiliu vor numi miniştri şi vor participa la crearea noului Guvern. Declaraţia a fost făcută de către parlamentar în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Cât ţine de acordarea votului de încredere pentru Vlad Filat, deputatul liberal spune că va decide împreună cu colegii săi dacă să voteze numai după ce vor negocia cu preşedintele Partidului Liberal Democrat. Însă grupul reformator al PL optează pentru un Guvern pro-european şi consideră greşită cererea unui politician ca o fracţiune majoritară să desemneze o altă candidatură la funcţia de premier decât pe cea care a înaintat-o ea.

Ana Guţu şi colegul său, deputatul Anatol Arhire, prezent şi el la emisiune, afirmă că la şedinţa Parlamentului de joi, 18 aprilie, nu se va întâmpla nimic substanţial în sensul în care afirmă liderul PL, Mihai Ghimpu, care doreşte să-i excludă din fracţiune pe 5 deputaţi excluşi deja din formaţiunea politică.

Anatol Arhire crede că joi vor fi multe declaraţii şi acţiuni din partea liderului liberalilor, dar mai mult nu va reuşi să facă nimic. De asemenea, deputaţii spun că Ion Hadârcă rămâne membru al Biroului Permanent al Parlamentului.

Cei doi liberali spun că toţi colegii lor din regiunile ţării nici nu vor să audă despre trecerea formaţiunii în opoziţie şi optează pentru constituirea unui nou Guvern pro-european. Deputaţii consideră că vor reuşi să convoace Congresul extraordinar al PL şi să schimbe conducerea formaţiunii.

7 deputaţi liberali , împreună cu mai mulţi preşedinţi de filiale teritoriale, 2 miniştri şi 2 viceminiştri în exerciţiu, au semnat o declaraţie de reformare a partidului prin care au propus ca Mihai Ghimpu să cedeze conducerea PL lui Dorin Chirtoacă. Liderul PL a spus că de fapt cei 7 şi-au propus să-l voteze pe Vlad Filat.

ipn.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *