ActualitateExterne

Refugiaţi din calea Războiului din Fâşia Gaza le mulţumesc, la Rafah, studenţilor americani care manifestează în campusuri americane

Refugiaţi palestinieni de la Rafah au mulţumit în weekend studenţilor care ocupă de mai multe zile campusuri prestigioase în America, la care cer un armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza, relatează Huffington Post, conform news.ro.

Palestinieni le-au scris sâmbătă tinerilor americani, cu vopsea verde, pe corturile în care locuiesc în acest oraş situat la frontiera cu Egiptul, ”Mulţumi, studenţilor solidari cu (Fâşia) Gaza. Mesajul b=vistru ne-a parvenit”, potrivit unor imagini AFP.

”Mulţumim studenţilor de la (Universitatea) Columbia”, au mai scris ei.

Universitatea Columbia este cea care a pornit această mişcare, în urmă cu zece zile, care s-a extins apoi la universităţile Harvard, Yale, NYU, Cambridge, Princeton şi Berkeley.

Iar apoi la alte universităţi, în întreaga ţară.

”Îi susţinem pe aceşti studenţi să pună capăt represiunii”, a declarat un refugiat.

Într-o înregistrare video difuzată de CNN apar copii care poartă panouri cu mesaje de mulţumire adresate diverselor campusuri universitare.

Aproape 200 de manifestanţi prolaestinieni au fost arestaţi sâmbătă în trei campusuri americane, la evacuarea de către poliţie a unor tabere, într-o mişcare studenţească ăce continuă să se extindă în întreaga Americă.

Studenţi şi activişti propalestinieni au fost arestaţi toată săptămâna trecută în întreaga Americă şi au fost eliberaţi apoi fără să fie urmăriţi judiciar.

La aceste manifestaţii, studenţi evrei de stânga şi antisionişti susţin cauza palestiniană, cu un keffiyeh pe umăr, denunţând un ”genocid” comis de israel.

Alţi tineri evrei americani şi-au exprimat nemulţumirea şi temeri faţă de aceste sloganuri pe care consideră antisemite.

Această mişcare a ajuns în Franţa, în campusul Science Po, la Paris, unde manifestanţii au evacuat vineri, în urma unui acord cu conducerea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *