Spectacole

Regal la Sala Palatului București: Nicolae Botgros la ceas aniversar!

Pe parcursul a cinci ore, maestrul neîntrecut al arcușului a dirijat nu numai cu renumita orchestră „Lăutarii”, ci și cu marea de emoții ancestrale pe care le înalță în fiecare roman muzica populara, folclorul autentic.

Rând pe rând, în scenă s-au perindat artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului: Sofia Vicoveanca, Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Nicolae Ciubotaru, Anișoara Dabija, Cristina Spătar, Marcel Pavel, Daniela Condurache, Cristian Pomohaci, Stana Stepanescu, Nicușor Iordan, Elena și Viorica Lupu, Ioan Paladi, Nineta Popa, Gheorghe Turda, Ovidiu Bartes, Dinu Iancu Salajanu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Capitanescu, Niculina Stoican, Petrica Matu, Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, Dinastia Botgros: Natalia, Vasile, Cornel, Cristi, Lidia Bejenaru.

Momente de excepție trăite profund de maestrul Nicolae Botgros a fost evoluarea în tandem cu nepoțelul Cristi Botgros și cel de încununare veritabilă – mesajul de felicitare al Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care l-a decorat cu ordinul și medalia jubiliară Sfinții împărați Constantin și Elena.

60 de ani de viață dăruită scenei, spectatorului, muzicii, inimii și sufletului ascultătorului. Un sacrificiu permanent pentru a face lumea mai bună, mai pură, mai dreaptă și mai înțeleaptă.

O mare de flori din partea spectatorilor fideli, placheta primăriei municipiului București, coșuri de flori din partea Primului Ministru al României, Victor Viorel Ponta, a Ministrului de Externe, Titus Corlățean, a sponsorilor și multe inimi în care a aprins focul iubirii, credinței și speranței.

Un portativ muzical dincolo de timp și spațiu!

La mulți și fericiți ani, să ne trăiți, maestre!

Cu toată dragostea și prețuirea de la București, pentru cititorii ziarului TIMPUL, amb. Iuliana Gorea Costin

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *