CSI / RusiaInternațional

Regatul Unit impune Rusiei noi sancțiuni ”împotriva elitelor din cadrul armatei ruse și de la Kremlin”

Miercuri, 8 februarie, Regatul Unit a anunţat că a impus o nouă serie de sancţiuni ”împotriva elitelor din cadrul armatei ruse şi de la Kremlin”, printre care şase entităţi ce furnizează echipament militar, inclusiv drone, pentru invazia rusă asupra Ucrainei, informează Reuters.

De asemenea, sancţiunile vizează opt indivizi şi o entitate cu conexiuni la reţeaua financiară ce ajută la ”menţinerea bunăstării şi puterii printre elitele de la Kremlin”, a precizat guvernul britanic într-un comunicat, în contextul vizitei întreprinse de liderul de la Kiev Volodimir Zelenski în Regatul Unit.

”Ucraina i-a demonstrat lui Putin că nu se va lăsa doborâtă de invazia lui tiranică. El a răspuns prin bombardarea fără discernământ a zonelor civile şi a infrastructurii naţionale critice pe teritoriul” Ucrainei, a conchis ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, James Cleverly.

”Nu-l putem lăsa (pe Putin) să reuşească. Trebuie să ne majorăm sprijinul” pentru Ucraina, a adăugat el.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident traversează, după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina la sfârşitul lui februarie 2022, o criză fără precedent de la încheierea Războiului Rece încoace.

Ucraina a primit sprijinul capitalelor occidentale, inclusiv al Londrei, sub formă de susţinere diplomatică şi livrări de arme, în timp ce împotriva Rusiei au fost adoptate sancţiuni internaţionale aspre.

De asemenea, soldaţi ucraineni sunt formaţi de instructori britanici în Regatul Unit, înainte de a lupta în Ucraina împotriva armatei ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *