Externe

Regele mafiei drogurilor din Balcani a fost împușcat în fața soției și a fiicei sale. Cine era temutul Jovan Vukotic

Jovan Vukotic, șeful faimoasei bande de traficanți de droguri Skaljari din Balcani, a fost ucis în Turcia.

Presa muntenegreană a anunțat că Jovan Vukotic, 42 de ani, liderul celebrei bande de traficanți de droguri Skaljari, a fost ucis în Turcia, la Istanbul, la 8 septembrie. Presa a relatat că acesta a fost împușcat mortal de pe o motocicletă în timp ce se afla într-o mașină cu soția și fiica sa.

Executat cu cinci focuri

Anterior, poliția muntenegreană a avertizat că moartea lui Vukotic nu a fost confirmată oficial. „Serviciile muntenegrene încearcă să obțină informații și confirmări de la colegii din Turcia. Cu toate acestea, procedura este lentă”, a declarat Direcția Poliției pentru postul de radio Antena M. Ulterior, poliția din Muntenegru a confirmat moartea lui Vukotic.

Mașina în care se afla Vukotic a fost urmărită de doi bărbați aflați pe o motocicletă, iar trăgătorul, care stătea în spate, a deschis focul și a tras cinci gloanțe asupra lui Vukotic, joi, în jurul orei 20, la Istanbul, scrie ziarul Kurir. Vukotic era fugar după ce, în septembrie anul trecut, autoritățile judiciare muntenegrene au emis un mandat de arestare pe numele său.

El figurează în evidențele poliției și în documentele de securitate din Muntenegru ca fiind unul dintre liderii bandei de traficanți de droguri cu sediul în orașul Kotor. În 2018, el a negat implicarea în traficul de droguri.

Război cu bandele rivale

În decembrie 2020, procuratura l-a acuzat pe Vukotic de crearea unei organizații criminale și de pregătirea uciderii a trei membri ai bandei de trafic de droguri rivale Kavac, potrivit Balkan Insight.

Potrivit acuzării, Vukotic a plănuit să îi ucidă pe Slobodan Kascelan, liderul bandei Kavac, și pe Veljko Belivuk și Marko Miljkovic, șefii unei alte bande notorii din Serbia.

Vukotic a fost acuzat ca urmare a probelor obținute din comunicările Sky ECC, obținute și transmise de poliția franceză și olandeză, cu privire la infracțiuni de trafic de droguri, crimă și răpire.

Banda Skaljari a fost implicată într-un război de șase ani cu banda rivală Kavac, tot din Kotor. Cel puțin 40 de persoane au fost ucise în Muntenegru, Serbia, Austria și Grecia în acest conflict. Ambele bande își trag numele din cartierele din Kotor, un oraș medieval de aproximativ 20.000 de locuitori din Golful Boka din Muntenegru.

Conflictul a început în 2015, după ce 300 de kilograme de cocaină au dispărut dintr-un apartament din Valencia, Spania, în 2014.

În 2018, Vukotic a fost arestat în Turcia și extrădat în Serbia, unde Înalta Curte din Belgrad l-a condamnat la 15 luni de închisoare pentru că a folosit un pașaport macedonean falsificat.

În februarie 2020, el a fost extrădat în Muntenegru, unde a fost acuzat de tentativă de omor asupra membrilor bandei Kavac. Însă, în luna iulie a aceluiași an, Curtea Superioară din Podgorica a renunțat la acuzații și a fost eliberat.

Presa a relatat că membrii bandei rivale au încercat să îl ucidă pe Vukotic în timp ce acesta se afla în închisoare în Muntenegru, în urma extrădării din Serbia.

Una dintre victimele războiului de șase ani dintre bandele de trafic de droguri a fost chiar tatăl lui Vukotic, Veselin, care a fost ucis în Kotor în martie 2019.

Crima organizată are rădăcini adânci în Muntenegru, o fostă republică iugoslavă de aproximativ 630.000 de locuitori care, timp de ani de zile, a servit drept punct de tranzit pentru țigări și droguri ilicite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *