Internațional

Regele saudit a plecat din Franța după scandalul provocat de închiderea unei plaje publice în fața vilei sale pe Coasta de Azur

O sursă saudită a declarat că regele Salman a ajuns în Maroc, adăugând că aceasta este o parte a programului său de vacanță, neavând nimic de a face cu acoperirea mass-media atrasă de vizita monarhului.

Philippe Castanet, un oficial local al guvernului francez, a adăugat că aproximativ jumătate din totalul celor 1.000 de persoane formând anturajul regelui au plecat împreună cu el. Oficialul nu a specificat un motiv pentru această plecare și nici dacă monarhul a planificat să revină în Franța.

Vizita planificată să dureze trei săptămâni a noului rege și cercului său interior la vila familiei situată pe malul mării la Vallauris, unde actrița americană Rita Hayworth și-a sărbătorit nunta cu prințul Aly Khan din Pakistan în 1949, era de așteptat să fie un avantaj pentru economia locală, notează Reuters.

Dar închiderea plajei publice din motive de securitate și pentru a o izola a stârnit o furtună locală. Instalarea unui lift al regelui de la plajă la vilă, aprobată pentru utilizare temporară de administrația locală, a provocat de asemenea furie în rândul localnicilor care au obiectat că i se permite acest privilegiu.

Castanet a spus că liftul va fi îndepărtat în săptămânile următoare.

Sursa saudită a declarat că prezența regelui Salman în Franța a fost coordonată cu autoritățile franceze și a urmat strict procedurile și aranjamentele lor pentru vizitatori de înaltă securitate.

Sursa a adăugat că regele respectă poporul francez și speră că programul său de anul viitor ar permite o vizită în apropiere la Cannes, unde are loc anual celebrul festival de film.

Franța cultivă noi legături cu Arabia Saudită și alte țări arabe din Golf în ultimii trei ani datorită poziției sale ferme asupra Iranului și unor poziții similare privind conflictul din
Orientul Mijlociu. Ea a început să vadă recompense comerciale în termeni de contracte pentru companii din sectoarele energiei și apărării, mai notează Reuters.
sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *