Lumea

Regina Danemarcei se lasă de fumat după 66 de ani

Regina daneză Margrethe a II-a, în vârstă de 83 de ani, a decis, să renunțe la fumat, pe care l-a început la vârsta de 17 ani.

Margrethe a II-a a decis să renunțe la fumat cu puțin timp înainte de operația la spate, care a avut loc la începutul lunii februarie 2023, iar de atunci a decis să nu se mai întoarcă la acest obicei prost.

Într-un interviu acordat după operație, când a fost întrebată dacă se va lăsa de fumat, Margrethe a II-a a răspuns: “Sunt atât de bătrână încât nu mai contează”.

Regina Danemarcei era cunoscută în țară ca o fumătoare înrăită. A fumat pentru prima dată la vârsta de 17 ani, când i-a fost oferită o țigară de către părinții ei – regele Frederik al IX-lea și regina Ingrid.

Țigările preferate ale lui Margrethe a II-a erau Karelia fără filtru. După cum ea însăși a recunoscut într-un interviu, “cel mai bun lucru la aceste țigări este că fac ca orice altceva să aibă un gust fără speranță”.

“Când eram tânără, obișnuiam să fumez țigări englezești Virginia, dar în primăvară, când a murit tatăl meu, mi-am dat seama că acestea făceau mai mult rău decât bine”, a explicat ea într-un interviu.

Astfel, Margrethe a II-a are un total de 66 de ani ca fumătoare.

Răposatul soț al reginei, prințul Henrik, a renunțat la fumat în 1997, deoarece se temea că va face cancer pulmonar.

Margrethe a fost încoronată la vârsta de 31 de ani, la 14 ianuarie 1972. În prezent, ea are sprijinul a peste 80% din populație. Fiul lui Margrethe, prințul moștenitor Frederik, în vârstă de 54 de ani, îi va succeda.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *