Social

Regiunea Dnepropetrovsk interzice importul de ouă și carne din R. Moldova. Care este motivul?

Regiunea ucraineană Dnepropetrovsk a interzis importul de ouă și carne de pasăre din Republica Moldova și Chile. Departamentul principal al Serviciului de Stat pentru Producție și Consumator din regiunea Dnepropetrovsk precizează că decizia a fost impusă din cauza detectării mai multor cazuri de gripă aviară în cele două țări, transmite Realitatea.md.

„Pe teritoriul regiunii Dnipropetrovsk este interzis importul de ouă pentru incubație și păsări domestice din Republica Moldova, produse derivate (cu excepția produselor care au fost prelucrate printr-o metodă care garantează distrugerea agentului cauzal al bolii specificate), în conformitate cu Cerințele privind importul (expedierea) animalelor vii și a materialului lor de reproducere, produse alimentare de origine animală, furaje, fân, paie, precum și subproduse de origine animală și produse de prelucrare a acestora, aprobate de către Ordinul Ministerului Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei din 16.11.2018 nr. 553”, se arată în mesaj.

Solicitați să comenteze informația, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au declarat că decizia autorităților ucrainene este un nonsens.

„Noi nu exportăm în Ucraina ouă și carne de pasăre. Este o decizie nonsens”, a declarat Alexandru Manciu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *