Film

Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk a murit la 59 de ani de COVID-19

Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia din 2012, a murit vineri în urma complicaţiilor de sănătate provocate de boala COVID-19, informează medii locale citate de EFE.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, care citează agenţia rusă Tass, Kim Ki-duk a murit în Letonia, unde ajunsese pe 20 noiembrie. Cineastul se afla în Letonia unde intenţiona să cumpere o casă şi să obţină permis de şedere.

Yonhap notează că s-a pierdut contactul cu regizorul sud-coreean pe 5 decembrie. Din această dată, el nu a mai răspuns la apeluri şi mesaje.

Potrivit Tass, care citează portalul de ştiri leton Delfi, Kim a murit la un spital din această ţară baltică.

Kim Ki-duk a fost unul dintre figurile cheie ale cinematografiei asiatice din ultimele două decenii. El este cunoscut pentru filme ca “Summer, Fall, Winter and Spring” (2003); “The Bow” (2005); “Breath ” (2007), sau “Time” (2006).

În 2004, el a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor cu filmul Samaria (2004), iar în 2012 a fost distins cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia pentru lungmetrajul “Pieta. Era pentru a patra oară când reputatul regizor concura la acest festival în care obţinuse Leul de Argint pentru filmul “3-Iron”, în 2004, potrivit Agerpres.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *