Politică

Regulamentul de angajare a directorilor în școli va fi modificat de noul ministru Corina Fusu

Aceasta propune consultări publice în acest sens și vrea ca directorii de școli să fie angajați după alte criterii decât cele stabilite anterior.

Corina Fusu este de părerea că aspiranții la funcția de director de școală să nu prezinte la concurs certificatul care atestă standardul minim de competențe profesionale şi manageriale, eliberat de Inspectoratul Școlar Național, așa cum stabilește Regulamentul.

Totodată, ministrul propune excluderea prevederii care stabilește că interimatul nu poate depăşi 6 luni. De asemenea, documentul propus de Corina Fusu prevede că persoanele care dețin interimatul trebuie să întrunească obligatoriu aceleași condiții ca și directorii: să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă studii superioare universitare și să aibă o vechime în activitate didactică de cel puțin doi ani.

Precizăm că Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director și director adjunct în instituţiile de învăţământ general a fost aprobat în data de 23 martie 2015.
sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *