Tendințe

Reguli de bază în designul de interior

Este adevărat că se pot face mici excepții, doar în cazul în care ai un simț estetic foarte dezvoltat sau un talent înnăscut pentru „arta frumosului” și pentru combinații inedite de elemente, culori și texturi.

Dacă ești la început și îți dorești să te ocupi singură de amenajare, regulile de mai jos pot fi considerate un minighid personal.

Ai grijă la proporții. În funcție de suprafața unui interior, alege corpuri de mobilier și accesorii „în ton” cu spațiul. Este greșit să pui piese de mobilier supradimensionate într-o cameră mică, crezând că astfel spațiul „crește” vizibil. Din contră, camera se poate aglomera datorită obiectelor masive sau detaliilor în exces.

Nu folosi mai mult de două imprimeuri într-o amenajare. Respectă această regulă mai ales dacă aparțin unor stiluri sau cromatici diferite. De exemplu, un imprimeu floral și un imprimeu în dungi sunt suficiente și formează un contrast puternic. Orice alt model ar supraîncărca camera și chiar ar ruina întreg decorul.

Atenție la culori! Atunci când alegi culorile pentru orice amenajare de interior, trebuie să reții două lucruri importante: culorile închise micșorează încăperile, chiar și în cazul spațiilor generoase, iar culorile neutre, deschise, luminează orice interior, fiind de un real ajutor în camerele mici. Dacă vă plac în mod special griul-închis, negrul sau ciocolatiul, puteți crea accente de culoare pe unul dintre pereți. De asemenea, nu vopsiți tavanul în alte nuanțe decât alb.

(Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *