Actualitate

Regulile de control în vamă pentru cetăţenii R. Moldova, introduse vineri de România, au fost suspendate

Hotărîrea a fost luată în urma unei discuţii telefonice dintre şeful Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, şi omologul său român, Claudiu Ardeleanu.
„În timpul convorbirii telefonice a avut loc un schimb de opinii cu privire la situaţia creată în legătură cu aplicarea noilor măsuri de control vamal al bagajelor persoanelor fizice. Tudor Baliţchi şi Claudiu Ardeleanu au convenit la telefon că vor intensifica colaborarea în perioada imediat următoare, pentru a identifica soluţii eficiente de control vamal, astfel încît să fie asigurată fluidizarea traficului de persoane şi totodată să prevină şi să combată traficul ilicit de mărfuri“, se anunţă într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal din R. Moldova.

“Măsurile speciale de control vamal al bagajelor persoanelor fizice, aplicate la frontiera moldo-română, au fost suspendate. Această decizie s-a aprobat în seara zilei de 15 noiembrie", a declarat purtătorul de cuvînt al Serviciului Vamal, Alina Şargu.

Noile reguli au provocat cozi imense la trecerile de frontieră, călătorii au fost nevoiţi vineri să piardă ore în şir pentru a trece controlul vamal.

Sursa: tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *