Eveniment

Reidman lui Saharneanu “Po morde nie hoceş?”

12.42 Gheorghe Popa (PL): "Deputaţii au dreptul să boicoteze şedinţele Parlamentului, dar pe cont propriu".

12.40 Lupu:"Dacă deputatul lipseşte nemotivat la şedinţă, trebuie să i se taie din salariu".

12.20 Reidman: Voi cere scuze lui Saharneanu, când el îşi va cere scuze fracţiunii PCRM pentru învinuirea de parazitism".

12.13 Comuniştii cer sanţionarea deputaţilor care boicotează alegerea şefului statului.

12.10 Oleg Reidman (PCRM) către V.Saharneanu: "Po morde ne hoceş?" ("Nu vrei una la bot?")

12.08 Valeriu Saharneanu (PL): "E o lege împotriva parazitismului".

12.05 Deputatul PL, Gheorghe Popa, preşedintele Comisiei juridice pentru numiri şi imunităţi, propune un proiect de lege care prevede lipsirea de salariu şi diurnă a deputaţilor care boicotează şedinţele Parlamentului şi lipsesc la întrunirile la comisiile de profil.

11.50 Parlamentul a acceptat demiterea din funcţia a deputatului Grigore Cobzac, membru al Partidului Liberal-Democrat din Moldova. Motivul este alegerea lui Cobzac în funcţie de preşedinte al raionului Hânceşti la alegerile locale din vara curentă.

11.48 Deputaţii au susţinut cu majoritate de voturi în prima lectură proiectul de lege care interzice funcţionarilor publici să accepte cadouri, servicii şi alte avantaje care îi pot influenţa corectitudinea exercitării funcţiei.

11.41 Diacov: "Legea e necesară, dar nu poate rezolva problema corupţiei, ci dimpotrivă".

11.35 Mihai Ghimpu: "Vă imaginaţi ce se va întâmpla după adoptarea acestei legi. Deputaţii nu vor putea accepta invitaţii la teatru".

11.34 Valeriu Streleţ: "Ca idee legea este bună, dar conţine multe năzdrăvănii".

11.32 Marian Lupu: "Legea este foarte vagă".

11.20 Este examinat un proiect de completare a legilor privind conduita funcţionarului public şi conflicte de interese. Legea interzice acceptarea cadourilor, favorurilor şi altor avantaje destinate funcţionarilor publici, rudelor sau pritenelor lui.

11.08 Deputaţii au adoptat cu 51 de voturi proiectul de lege monumentelor de for public. Comuniştii au votat împotrivă.

10.20 Liderul fracţiunii PL, Mihai Ghimpu, a cerut o pauză şi convocarea Alianţei, după ce celelelalte fracţiuni parlamentare nu au susţinut includerea în ordinea de zi a proiectului de lege privind statutul municipiului Chişinău.

10.07Comuniştii insistă asupra stabilirii datei de 17 octombrie pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova. Propunerea nu a fost susţinută de majoritatea deputaţilor.

Deputaţii vor examina, printre altele, proiectul legii monumentelor de for public şi un proiect de hotărâre privind demisia unui deputat din Parlament. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *