Internațional

Relaţii mai bune între Bucureşti şi Moscova?

Ministrul Teodor Baconschi a afirmat, într-o emisiune la TVR Info, că a avut o discuţie bună cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la întâlnirea bilaterală care a avut loc săptămâna trecută la New York. "A fost o discuţie bună, e bine că a avut loc, din 2009 nu mai avusese loc un contact între miniştrii de externe", a spus ministrul de Externe.

El a adăugat că intenţionează să meargă la Moscova pentru a participa la reuniunea Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre, a cărei preşedinţie este deţinută de Rusia, după ce România a asigurat în primele şase luni conducerea organizaţiei. "Ne dorim relaţii normale şi profitabile de ambele părţi, se poate acest lucru, nu văd de ce ni l-am interzice", a apreciat şeful diplomaţiei române.

Întrebat despre o posibilă vizită a preşedintelui Traian Băsescu la Moscova, ministrul Teodor Baconschi a evitat un răspuns concret. "Hai să vedem ce avem de făcut fiecare la nivelul lui", a îndemnat ministrul.

El a adăugat că reuniunea Comisiei mixte economice româno-ruse, programată pentru luna viitoare la Moscova, va permite probabil şi asumarea unui parteneriat bilateral pentru modernizare. "17 state UE au făcut cu Rusia astfel de parteneriate, ne vom adăuga acestui grup şi cred că e un lucru pozitiv pentru economia celor două ţări şi pentru mai buna cunoaştere a celor două societăţi", a conchis ministrul Teodor Baconschi.

Sursă: NewsIn

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *