Externe

Relaţiile diplomatice moldo-turce au împlinit 20 de ani

Relaţiile diplomatice dintre R. Moldova şi Turcia au început să se dezvolte pe 3 februarie 1992. Noul ambasador al Turcie, Excelenţa Sa Mehmet Selim Kartal, a ţinut să marcheze două decenii de prietenie şi cooperare economică dintre cele două ţări în preajma sărbătorilor Mărţişor, sărbătorit de moldoveni, şi Nevruz, marcat de turci. „De curcând, a fost ales şi noul preşedinte al R. Moldova. Sincer doresc ca Moldova să aibă o perioadă lungă de stabilitate. Sper ca această eră să fie benefică relaţiilor bilaterale dintre Turcia şi R. Moldova”, a declarat ambasadorul Mehmet Selim Kartal.

Cu prilejul marcării celor 20 de ani de relaţii diplomatice, ieri, la Teatrul de Operă şi Balet a fost organizată o recepţia unde oaspeţii au avut ocazi să asculte pe soprana de la Filarmonica de Stat din Istanbul Deniz Şafak Yaprak.

Menţionă că timp de 20 de ani, Turcia a finanţat proiecte sociale în R. Moldova în valoare totală de 25 milioane de dolari. Printre cei mai marin investitori turci în ţara noastră se numără compania de construcţii Summa, producătorul de bere Efes şi fabrica de dulciuri Nefis.

Timpul.md (I.M.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *