Politică

Religia preşedintelui ales Klaus Iohannis schimbă procedurile în Parlament pentru depunerea jurământului

Noul preşedinte poate alege să depună jurământul doar pe Constituţie, sau, în baza unei solicitări speciale, poate să aducă biblia confesiunii sale. Iar la şedinţa festivă îşi poate aduce orice invitat, inclusiv episcopul luteran.

În 2004 și în 2009, la ședinţele solemne de depunere a jurământului, președintele ales Traian Băsescu a jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie.

Acum, pentru că noul președinte Klaus Iohannis este de altă confesiune, Biblia ar putea fi înlocuită la ceremonia de depunerea jurământului. Presedintele ales Klaus Iohannis ar putea cere să nu existe nicio Biblie pe acest pupitru sau ar putea să facă o cerere pentru a fi utilizată Biblia confesiunii sale. In schimb, Constitutia va fi obligatoriu prezenta pe pupitrul de la Parlament.

Citeşte şi: Interviu INCENDIAR. Ce spune preotul lui Klaus Iohannis despre noul preşedinte

"Există posibilitatea să jure pe o alta Biblie sau pe Constitutie, declara Eugen Nicolicea, ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul. De altfel şi reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane, Patriarhul Daniel, a avut un mesaj de susținere pentru Klaus Iohannis chiar din ziua alegerilor. "Când Dumnezeu voieşte ca să se ridice şi să ajute un popor, lucrează prin cine voieşte El, când voieşte şi cum voieşte, ca noi să învăţăm că nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot să ne ajute, ci, adesea, chiar şi oameni străini de neamul nostru, dar care îl iubesc şi vor să îl ajute" , a spus Preafericitul Daniel în ziua votului.

sursa: realitateatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *