Culinar.md

Remedii din cămara ta

 Hreanul
Tuse: se rade foarte fin o rădăcină de hrean proaspăt şi se amestecă, în părţi egale, cu miere. În cazul unei tuse prelungite, care nu cedează, se ia din acest amestec câte o linguriţă plină, de trei ori pe zi. 
Guturai, infecţii urinare şi probleme de digestie: se prepară o infuzie cu o linguriţă de frunze la o cană cu apă. Deoarece
are efect diuretic, infuzia este recomandată şi în stările febrile, căci favorizează transpiraţia şi răcoreşte.
Răni infectate: se rade fin o rădăcină şi se întinde pe o bucată de tifon. Cataplasma se aplică pe zona afectată cel mult cinci minute (substanţele active din hrean sunt puternice şi pot dauna pielii).
Dureri de cap şi de dinţi: hreanul ras se întinde în strat subţire pe o bucată de pânză care se aplică pe ceafă sau se înfăşoară în jurul gâtului.

Sursa: Elena Sarateanu – Timpul Femeii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *