Actualitate

Remediu: uleiul de nucă de cocos albeşte dinţii

Unele dintre beneficiile generale ale uleiului de cocos includ:
– Este un foarte bun demachiant;
– Acționează ca un hidratant pe piele;
– Este folosit ca tratament împotriva vergeturilor;
– Previne și estompează ridurile.

Beneficiile uleiului de nucă de cocos asupra sănătății orale:
Puțini oameni știu că uleiul de nucă de cocos este folosit ca substituent pentru pasta de dinți din comerț. Studiile recente au arătat că acest ulei luptă împotriva bacteriilor prezente pe placa care se formează pe dinți, făcându-l un tratament eficient și ieftin. Acest beneficiu se datorează cantității mari de acid lauric pe care-l conține, care are proprietăți antibacteriene și antifungice.

Folosit în mod regulat în rutina de îngrijire orală, spălare sau clătire, uleiul de nucă de cocos oferă următoarele beneficii:
– Combate respirația urât mirositoare;
– Previne inflamarea gingiilor;
– Albește dinții;
– Curăță cavitatea bucală;

loading...

Pastă de dinți preparată din ulei de nucă de cocos
Pentru a curăță dinții foarte bine, ar trebui să amesteci uleiul de nucă de cocos cu puțin bicarbonat de sodiu. Natura abrazivă a bicarbonatului curăță dinții și îmbunătățește culoarea.

Pentru prepararea pastei de dinți, ai nevoie de:

– 2 linguri ulei de nucă de cocos
– 2 linguri bicarbonat de sodiu
– ½ lingură ulei esențial de mentă sau scorțișoară

Pune într-un uleiul de nucă de cocos, apoi dă-l la foc mic ca să se topească. Toarnă uleiul lichid într-un bol, adaugă bicarbonatul și apoi amestecă. La final se adaugă și jumătatea de lingură de ulei esențial.

Toarnă pasta într-un recipient care se închide ermetic. Pasta îți va ajunge pentru trei zile, deoarece se folosește o cantitate mică. Spală-te pe dinți dimineața și seara. Nu uita că trebuie să clătești bine gura cu apă rece.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.