DIVERSE

Remiza pragmatică în derbiul grupei G: Cote d`Ivoire – Portugalia 0-0

Probabil cea mai echilibrată grupă de la turneul final a pus faţă în faţă două echipe solide, care, în ciuda renumelui, au dat dovadă de un pragmatism peste limite.

Carlos Quieroz a trimis în teren tot ce avea mai bun, cu un trio ofensiv format din Ronaldo, Liedson şi Danny, în timp ce de partea cealaltă Sven-Goran Eriksson l-a ţinut pe banca de rezerve la startul meciului pe Drogba, nedorind să îl forţeze.

Lusitanii au început promiţător confruntarea de pe Nelson Mandela Bay, cu un şut superb în bară trimis de Cristiano Ronaldo de la 30 de metri în minutul 12, însă apoi au făcut un pas înapoi.

Ivorienii au încercat să îl blocheze pe jucătorul Realului, Eriksson cerând ca doi oameni să stea în permanenţă cu ochii asupra lui Ronaldo, pentru a nu-i da spaţiu.

Pe lângă sarcinile defensive asupra lui Cristiano Ronaldo, ivorienii au arătat în prima repriză că nu se mulţumesc cu remiza şi au încercat un joc de posesie, dar care nu s-a concretizat cu ocazii la poarta lui Eduardo.

La pauză s-a intrat la egalitate, după o primă repriză destul de ştearsă, în care singura ocazie i-a aparţinut lui Cristiano Ronaldo.

Ivorienii au continuat să atace şi după pauză, începând partea secunda în forţă, cu o acţiune buna a lui Gervinho în banda stângă pe care Eduardo l-a respins fără probleme.

Sven-Goran Eriksson a simţit că se poate şi l-a aruncat după 20 de minute în luptă şi pe Didier Drogba, însă prezenţa omului de la Chelsea nu a schimbat mare lucru.

În plus, lusitanii au arătat mai mult curaj şi au încercat poara lui Barry în două rânduri, cu şuturi de la distanţă, pe care Meireles şi Ronaldo le-au trimis în afara cadrului porţii.

Didier Drogba a avut o singură zvâcnire, în prelungirile meciului, când a şutat paralel cu poarta din şapte metri, astfel că partida s-a terminat la egalitate, 0-0.

Sursa: onlinesport.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *