Politică

Renato Usatîi a devenit proeuropean? Liderul „Partidului Nostru”, fanul declarat al lui Lukașenko, promite că va monotoriza îndeaproape îndeplinirea de către actuala guvernare a restanțelor la capitolul integrare în UE

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, revenit de curând în politică, promite că va monitoriza îndeaproape îndeplinirea de către autorităților Republicii Moldova a restanțelor la capitolul integrare în Uniunea Europeană.

Astfel, cel care s-a declarat anterior fanul dictatorului Alexandr Lukașenko, a enumerat restanțele pe care le are guvernarea, în contextul participării delegației R. Moldova la cel de-al 7-lea Consiliu de Asociere UE – R. Moldova de la Bruxelles, scrie Ziarul Național.

„Partidul Politic „Partidul Nostru” va urmări cu atenție evoluțiile și restanțele pe care le are R. Moldova la capitolele principale menționate de UE în liniile directorii la consiliile precedente și anume:

– Prevenirea și lupta împotriva corupției la nivel înalt;

– Progrese în reforma justiției;

– Reducerea numărului de cereri e azil nefondate, depuse de către cetățenii R. Moldova în statele spațiului Schengen;

– Transpunerea Directivelor UE în domeniul securității cibernetice;

– Progrese realizate în efectuarea urmăririi penale și judecării dosarului penal al fraudei bancare;

– Progrese realizate în recuperarea mijloacelor financiare sustrase în rezultatul fraudei bancare;

– Investigarea fraudelor bancare și recuperarea activelor deturnate;

– Stimularea digitalizării economiei naționale, dezvoltarea „E-Comercializare”;

– Îmbunătățirea cadrului de politici și de reglementare în domeniile cercetării și inovării, precum și a mecanismului de finanțare pentru a stimula excelența.

„Speram ca Guvernul actual, care pledează pentru integrare europeană, va demonstra capacități în realizarea recomandărilor UE care se reiterează an de an și nu sunt îndeplinite”, a scris Usatîi într-o postare pe Telegram.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *