Actualitate

Renato Usatîi a fost scos din căutarea internațională pe linia Interpol

„Aceasta este știrea pe care am așteptat-o în ultimele nouă luni de zile. A fost efectuat un lucru enorm în afara Moldovei”, a spus Renato Usatîi.

Ulterior politicianul a explicat pe pagina sa de Facebook cum au derulat evenimentele:

„Cu circa 40 de minute înaintea evoluției mele la „Marșul pentru alegeri corecte” de la Bălți, ofițerii patrioți din cadrul MAI mi-au comunicat o veste foarte bună. Este o știre foarte bună pentru mine și una foarte rea pentru șefii lor și întreaga conducere a Moldovei. Am așteptat această zi mai bine de nouă luni. În tot acest timp a fost efectuat un lucru enorm de către avocații mei din Moldova și Marea Britanie, care au trebuit să ducă vestea despre „bespredelul” justiției moldovenești până la toate organizațiile internaționale.

O comisie specială a Interpol, din care fac parte polițiști din diferite țări, a analizat toate materialele dosarului meu penal în Moldova și toate temeiurile anunțării mele în căutare internațională. Astăzi toate țările lumii care intră în Interpol, au fost anunțate despre excluderea mea din bazele Interpol și eu nu mai sunt în căutare pe linia lor. Avem o situație interesantă… Sunt scos din căutarea internațională pe linia Interpol, dar continuu să rămân în căutare națională. Vitalie Pîrlog și-a prăbușit misiunea sa de bază. Mulțumesc tuturor. Pe curând”, a spus Renato Usatîi.

Sursa: Curentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *