Actualitate

Renato Usatîi a plătit din propriul buzunar salariile angajaților pe care i-a înjurat

(UPDATE) Usatîi s-a întâlnit cu angajaţii de la salubritate vineri, la ora 11.00, lângă clădirea primăriei pentru a continua negocierile şi a soluţiona problema restanţelor la salarii pentru două luni. Conducerea companiei nu s-a prezentat, însă, la întrevedere, informează Partidul Nostru. 

„Vă voi da 900 de mii de lei din sursele mele proprii şi veţi putea continua activitatea Dvs.”, a declarat Renato Usatîi.

Oamenii l-ar fi rugat pe edil transferul să nu fie făcut prin intermediul companiei, ci să li se aloce 300 de mii de lei lor personal.

Salariile au fost plătite chiar în scuarul din faţa primăriei.

Joi, în cadrul unei emisiuni de la postul TV BTV, Usatîi a declarat că firma care a luat în concesiune serviciile privind salubrizarea teritoriului şi evacuarea deşeurilor, a fost fondată de „escroci şi ticăloşi”:

„Au datorii faţă de oraş de milioane de lei, însă, în loc să le achite, au transferat, cu ajutorul Consiliului municipal precedent, obligaţiunile concesionale pe numele unei alte firme, căreia şi Consiliul, şi Primăria, i-au alocat înaintea alegerilor locale, 15 mil de lei, iar acum ei mai cer alte 5 pentru iulie şi august”, a declarat Usatîi.

(Știre anterioară) Scandalul dintre Primăria orașului Bălți și compania care asigură salubrizarea localității se adâncește și se mută în judecată. După ce ieri primarul de Bălți, Renato Usatîi, și-a ieșit din fire la protestul angajaților companiei și i-a amenințat și înjurat, compania anunță că îl va da în judecată pe edil.

Conducerea companiei susține că primarul a avut o atitudine inadecvată și prin urmare va depune o cerere la Procuratura Generală și o cerere de chemare în instanța de judecată, pentru apărarea onoarei și demnității.

”Considerăm că un asemenea comportament nu face față nimanui, mai ales a unui primar și limbajul criminal este inadmisibil de utilizat în adresa unor persoane fizice sau juridice. În cazul în care, acesta consideră că are pretenții financiare sau de altă natură, ar trebui să-și apere interesele în instanța de judecată. Din informația de care dispunem, Primăria mun. Bălți are un tratament similar vis-a-vis de toate întreprinderile care prestează servicii publice, iar scopul adevarat al primarului de Bălți este să-și supună sau să preia chiar unele din afaceri”, se spune într-un comunicat al companiei.

Mai mult, administrația firmei anunță că nu va mai ridica gunoiul și nu va salubriza orașul până când Primăria nu-i va achita toate datoriile pentru munca prestată. ”Suspendăm executarea obligaţiunilor de salubrizare și curățare a municipiului, începând cu data de 25 septembrie 2015. Municipiul Bălți nu va mai fi salubrizat și curățat până la achitarea integrala a datoriei sau, cel puţin, până la achitarea partiala cu oferirea de către Primăria municipiului Bălţi a unui grafic de achitări suficient pentru asigurarea activității întreprinderii și a obligaţiilor contractuale”, se mai spune în comunicat.

În acest context, reprezentanții firmei își cer scuze de la locuitorii orașului, pentru incomoditățile create, dar spun că vinovat de această situație este Renato Usatîi, care nu este capabil să administreze orașul. ”Ne exprimăm regretul că din cauza atitudinii iresponsabile a Primăriei mun. Bălți ar putea avea de suferit locuitorii orașului. (…) Consideram ca dl Renato Usatii este direct responsabil de situația creată, confirmând incapacitatea sa de a administra orașul și catalogăm reacția sa isterică drept parte a unei strategii de apărare a sa în fața opiniei publice și de denigrare a companiei noastre”, mai afirmă reprezentanții companiei.

Întregul scandal a pornit după ce Primăria municipiului Bălți a propus măsuri de optimizare a cheltuielilor orașului pentru anul viitor, în special ce țin de reducerea cu 50% a fondului de salarii. Angajații companiei au fost nemulțumiți de acest plan de optimizare și au ieșit la protest, mai ales că nu și-au ridicat salariile de două luni. Lefurile nu au fost achitate din cauza faptului că Primăria nu ar fi transferat cele 5 milioane de lei pe care le datorează firmei care salubrizează orașul. În cazul în care Primăria nu va achita datoria, administrația firmei spune că se va adresa în instanță, pentru a-și recupera banii.
 
sursa: realitaea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *