Moldova

Renato Usatîi: Candidatul la funcția de președinte trebuie să fie o persoană dură și serioasă

După ce a declarat că va propune colegilor de opoziție să încurajeze cetățenii să boicoteze alegerile prezidențiale, pentru a apropia alegerile parlamentare anticipate, Renato Usatîi s-a dat cu părerea, cine ar putea fi candidat la funcția de președinte al țării.

„Trebuie să delegăm un „câine lup” care în prima zi după intrarea în funcție va convoca Consiliul de Securitate și se va adresa poporului. Trebuie să fie o persoană dură, seriosă. Leancă a fost deja prim-ministru, Dodon este economist, Maia Sandu e un teoretic. Cred că Năstase se va descurca foarte bine. Dar că să nu existe neînțelegeri, trebuie să discutăm. Noi vom găsi candidatul potrivit. Noi trebuie să învingem regimul, nu să ne măsurăm puterile”, a spus liderul Partidului Nostru, accentuând că partidele care au organizat protestele anti-guvernamentale anul trecut vor încerca să înainteze un candidat comun pentru funcția de președinte.  

Amintim că, vineri, 4 martie, Curtea Constituţională a declarat  neconstituţionale prevederile legii din anul 2000 de revizuire a Constituţiei prin care a fost înlocuit modul de alegere a şefului statului cu votul întregului popor prin alegerea acestuia în Parlament. Alegerile prezidenţiale vor avea loc cel mai probabil la toamnă. În două luni parlamentul va anunța data exactă a alegerilor. 

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *