Politică

Renato Usatîi îşi îndeamnă susţinătorii să vină la protestul organizat de Maia Sandu: Ea nici nu a reuşit să intre în Preşedenţie, că Igor Dodon deja fură

Renato Usatîi a afirmat. într-un Live pe Facebook, că şi-ar dori şi el să fie manifestaţie, însă actualmente se află la tratament în Germania. Totuşi, Usatîi a precizat că, dacă va fi cazul, dânsul este gata să ia şi o cursă charter pentru a ajunge de urgenţă la Chişinău pentru a contribui la lupta împotriva lui Igor Dodon.

Renato Usaîi a declarat că Igor Dodon încearcă să se menţină la putere cu orice preţ. Potrivit lui, Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc, însă o va termina mai jenant decât Plahotniuc.

Usatîi susţine că Maia Sandu nici nu a reuşit să intre în clădirea Preşedinţiei, că Dodon deja încearcă să mai fure câte ceva.

Renato Usatîi consideră că protestele sunt singura soluţie pentru a obţine alegeri parlamentare anticipate şi pentru a-l trage la răspundere penală pe Igor Dodon.

Preşedintele ales, Maia Sandu, a anunţat un protest pentru ziua de joi, 3 decembrie, ora 10.00, în faţa Parlamentului, după ce socialiştii lui Igor Dodon au înregistrat un proiect de lege prin care vor să transfere Serviciul de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului. Maia Sandu a declarat că acţiunea lui Dodon este un abuz, iar dânsa va ataca această lege la Curtea Constituţională.

Maia Sandu spune că a discutat şi cu alţi lideri de partide şi toţi au fost de acord că „trebuie să oprim atacul asupra Constituţiei”. Potrivit ei, Igor Dodon şi deputatul fugar Ilan Şor, implicat în frauda bancară, încearcă să uzurpeze puterea de stat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *