Sănătate

Renunţă la fumat fără a lua în greutate

Aceasta este scuza cea mai des întâlnită. Cu toate că beneficiile renunţării la fumat depăşesc cu mult riscul de a lua în greutate, multe dependente de nicotină preferă să nu-şi pună în pericol silueta şi să fumeze în continuare.

Obiceiul este cu atât mai nociv, cu cât există chiar şi tendinţa înlocuirii micului dejun cu o ţigară şi o cană de cafea. Aceasta, deşi se ştie foarte bine că fumatul pe stomacul gol poate provoca diverse probleme de sănătate.

Înainte de a lua decizia de a renunţa la fumat trebuie să fiţi foarte convinşi că aceasta vă aparţine, că nu a fost insuflată de o altă persoană sau de anumite împrejurări – de exemplu, o banală răceală care nu-ţi mai permite să fumezi o vreme. Trebuie să fiţi pregătiţi pentru acest lucru înainte de toate psihic.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consumul de tutun este cea mai importantă cauză de deces care… poate fi prevenită. Totodată, statisticile arată că în lume sunt fumate aproximativ 20 de miliarde de ţigări pe zi!..

De ce luăm în greutate după ce nu mai fumăm?

Bineînţeles, sunt necesare eforturi pentru a nu se ajunge la multe kilograme, dar ţigara sigur nu e un remediu în acest sens. Respectiv, nici renunţarea la acest obicei nociv nu se va solda cu o creştere obligatorie în greutate. Sigur, aceasta ar putea spori, dar nu cu mai mult de trei-patru kilograme. Creşterea în greutate după renunţarea la fumat poate fi provocată de doi factori:

MĂNÂNCI MAI MULT. Dacă te laşi de fumat, vei dori să înlocuieşti acest obicei şi de multe ori se întâmplă ca ţigării să-i ia locul… frigiderul. Adică, mâncatul. Deoarece simţi mai bine mirosul şi gustul, alimentele dulci de asemenea vor deveni mai atractive.
NICOTINA CREŞTE RATA ARDERILOR DIN ORGANISM. Odată cu renunţarea la fumat, organismul nu va arde la fel de multe calorii, pentru aceasta fiind deja nevoie să faceţi mai multă mişcare.
 
(Va urma)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *