Război

Renunțarea la război, desființarea cultului lui Putin: Schemele lui Prigojin pentru a prelua puterea în Rusia – Video

Șeful companiei militare private (PMC) Wagner, Evghenii Prigojin, are la dispoziție două-trei zile pentru a-și atinge obiectivele, deoarece schimbarea puterii în Rusia se face rapid. Această opinie a fost exprimată astăzi, 24 iunie, în cadrul emisiunii postului de televiziune Uatv de către Serghei Leshchenko, consilier al șefului Oficiului președintelui Ucrainei (OPU).

El sugerează că, dacă Prigojin reușește să preia puterea, “va renunța la războiul împotriva Ucrainei pentru a-și recunoaște legitimitatea în ochii lumii”.

“În plus, el va demitiza cultul lui Putin și va anunța lumea că Putin a adus Rusia la dezastru. Dar Prigojin va opri războiul nu doar pentru a-și recunoaște legitimitatea. El este unul dintre cei care înțelege cu adevărat resursele pe care continuarea războiului le va costa Rusia. El a declarat public în repetate rânduri că acest război a fost declarat din motive exagerate, nu are niciun sens și aduce pierderi enorme Rusiei”, consideră Leshchenko.

Înainte de aceasta, Prigozhin a fost descurajat să facă presiuni asupra lumii pentru a opri războiul doar de faptul că se bazează pe o parte a societății care cere acest război.

“Dar cu o comunicare și o propagandă corecte, în câteva săptămâni această societate va trece de partea noului lider. Dacă Prigozhin intră în Moscova, cei care acum stau în tăcere vă vor spune că au păstrat Chevronul Wagner sub pernă și au crezut în Prigozhin ca fiind cineva care ar putea readuce bunul-simț în conducerea Rusiei. Rămâne ca ei să meargă la Moscova”, a precizat vorbitorul.

În orice caz, Rusia nu va mai fi ca înainte, “dacă va începe o confruntare deschisă, va fi un război civil”.

“Liderii politici, militari ucraineni, șefii serviciilor speciale, ai agențiilor de securitate, au declarat anterior în mod repetat că Rusia este la un pas de colaps, Rusia ar putea fi prinsă în capcană de ambițiile propriului lider. Așa că ceea ce se întâmplă este destul de logic și coerent. Nu știi niciodată când se va întâmpla, dar la un moment dat începe să se întâmple”, a adăugat consilierul șefului OPU.

Leshchenko crede că Prigojin are o șansă de a intra la Moscova.

“Dacă PMC Wagner are într-adevăr 25 de mii de luptători cu experiență de luptă (aceștia sunt oamenii care au supraviețuit iadului Bakhmut), ei bine, cine va putea să li se opună? Cei de la Rosgvardia? Și cu ce vor contracara tancurile – “kalașnikovuri” sau tunuri cu apă? Dacă se va întâmpla în două sau trei zile, este sfârșitul pentru Putin. Iar dacă se întinde pe parcursul a mai multor săptămâni, atunci va fi mai dificil pentru Wagner să o ducă la bun sfârșit, pentru că astfel de lucruri trebuie să se întâmple rapid. Cred că următoarele 24 de ore vor fi decisive pentru a înțelege cum se va termina totul”, a rezumat vorbitorul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *