Chișinău

REPORTAJ FOTO de la încorporarea tinerilor în ARMATA Națională

Recruţii vor ajunge în cursul zilei de azi în Centrele de instruire militară din Bălţi şi Cahul. Conform programului de pregătire militară, aceştia vor demara un curs de iniţiere în arta militară cu durata de şase săptămâni, apoi vor fi repartizaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în unităţile militare din garnizoanele Cahul, Bălţi, Ungheni şi Chişinău, se menţionează într-un comunicat de presă al MA.

„În Centrele de instruire militară din Bălţi şi Cahul, recruţii vor fi familiarizaţi cu regimul cazon şi condiţiile de instruire. Aceştia vor studia regulamentele militare, armamentul şi tehnica din dotare. Tinerii vor efectua, de asemenea, primele trageri de luptă şi vor însuşi lecţiile de supravieţuire în condiţii de câmp”, a subliniat adjunctul comandantului CMMC, maiorul Octavian Druţă.

Încorporarea tinerilor în armată se desfăşoară în lunile aprilie – iulie şi octombrie – ianuarie. Potrivit legislaţiei naţionale, durata serviciului militar obligatoriu în Republica Moldova este de 12 luni.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *