CSI / Rusia

Reporter CNN: La hotarul ruso-ucrainean sunt săpate TRANȘEE, asemenea celor din Primul Război Mondial (VIDEO)

Într-un reportaj video pentru CNN, Black relatează că "la graniţa Ucrainei cu Rusia apare un nou element în peisaj, aceste tranşee adânci".

"Pare şi se simte că şi cum ar fi ceva din Primul Război Mondial", continuă acesta, subliniind că "autorităţile ucrainene sapă aceste tranşee incredibil de adânci şi late pe porţiuni mari ale graniţei ruso-ucrainene".

 

Reporterul CNN Phil Black, detaşat la graniţa Ucrainei cu Rusia, nu a observat trupele ruse detaşate de-a lungul acesteia, însă a remarcat tranşeele adânci de pe partea ucraineană, pe care le aseamănă Primului Război Mondial. Este "o încercare de a crea un obstacol, sperând cu disperare că tranşeele pot să împiedice tancurile ruse", cu toate că, spune Black, "nu există semn de armata rusă aici".

Însă "barieră fizică dintre cele două state creează şi bariere între prieteni şi familii de ambele părţi", iar "acum graniţa a devenit simbolul unei diviziuni care ar putea duce la război, se tem mulţi".

Ucraina şi occidentul susţin că Rusia a detaşat 40.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina, pregătiţi să intervină oricând în ţară.

Secretarul general ONU, Anders Fogh Rasmussen, a cerut Rusiei, marţi, să-şi retragă trupele de la graniţa Ucrainei şi a ameninţat cu "consecinţe grave". "Cer Rusiei să facă un pas înapoi", a continuat Anders Fogh Rasmussen, care a arătat că "orice mişcare în estul Ucrainei ar reprezenta o gravă escaladare, nu o de-escaladare".

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *